Home VestiBiznis & Finansije Konkurs za preduzetnike u kulturi

Konkurs za preduzetnike u kulturi

by bifadmin

Akademska grupa iz Beograda u saradnji sa Međunarodnim fondomza kulturnu raznolikost UNESCO-a pokrenula jeprojekat profesionalnog razvojapreduzetništva u kulturi DOSITHEUS, ove godinei. Cilj DOSITHEUS projektaje jačanje kapaciteta i stručna podrška preduzetništvu u kulturnimindustrijama u Srbiji (Stari zanati, Kulturni turizam, Grafički dizajn,Izdavaštvo, Muzička industrija, Arhitektura, Film/video,Pozorište/izvođačke umetnosti, Vizuelne umetnosti).

Tokom maja i juna meseca 2012. godine biće organizovani regionalni seminari za pojedince, udruženja građana, preduzetnike i male firme koje deluju u ovim oblastima, izabranim korisnicima projekta potom biće omogućene podrška kroz mentorski rad, promociju putem veb direktorijuma kreativnog sektora Srbije i dobijanje podsticajnih grantova, kroz fond koji bi trebalo da bude osnovan najesen u saradnji sa privatnim i javnim sektorom.

Academica poziva kreativce samostalne umetnike, udruženja građana, preduzetnike i preduzeća iz nerazvijenih, slabo razvijenih i ruralnih delova Srbije koji imaju konkretnu preduzetničku inicijativu, ideju za razvoj posla ili postojeći posao koji žele da unaprede, da se prijave za učešće u seminarima kroz koje će moći da dodatnim znanjima unaprede poslovanje ili započnu sopstveni posao u kulturnoj produkciji/kulturnim industrijama. Broj polaznika / korisnika je ograničen na 120, a sve usluge (edukacija, mentorska podrška, izrada veb kataloga i promocija) su besplatne, uz mogućnost da dobijete podsticajni grant za razvoj vašeg posla. Pošaljite vašu biografiju/profil organizacije i motivaciono pismo na academica@academica.rs najkasnije do 29. aprila 2012. godine. Više informacija na www.madmarx.rs/Dositheus.

Pročitajte i ovo...