Home VestiBiznis & Finansije Krajsler objavio najbolji kvartalni rezultat od početka saradnje sa FIAT-om

Krajsler objavio najbolji kvartalni rezultat od početka saradnje sa FIAT-om

by bifadmin

Američki proizvođač automobila Krajsler (Chrysler) objavio je najbolji kvartalni profit još od bankrotstva 2009. godine. Profit je postignut zahvaljujući dobroj prodaji u Severnoj Americi, a prognozira mu se profit od 1,5 milijardi dolara u 2012. godini.

Krajsler, koji je u većinskom vlasništvu FIAT-a u prvom kvartalu je ostvario prihod od 473 miliona, dok je pre godinu dana u istom kvartalu profit bio 116 miliona dolara. Krajzlerova prodaja skočila je za 33% na 523,000 vozila po kvartalu, predvođena domaćim tržištem u USA gde je zauzeo 36% tržišnog udela.

lang=“sh-RS“ style=“margin-bottom: 0cm;“>Serđo Markione, izvršni direktor FIAT-a i Krajsera izjavio je da kompanija ostaje u okviru svog petogodišnjeg plana objavljenog 2009. godine. Krajzler je treći proizvođač automobila u SAD i objavio je izmenjeni operacioni profit od 740 miliona dolara.

lang=“sh-RS“ style=“margin-bottom: 0cm;“>

lang=“sh-RS“ style=“margin-bottom: 0cm;“>FIAT-ov udeo u Krajsleru je 58.5%, dok je ostalih 41.5% u vlasništvu penzionih i zdravstvenih fondova i sindikata.

Pročitajte i ovo...