Home VestiBiznis & Finansije Otvoren Fashion Park Outlet Centar Inđija

Otvoren Fashion Park Outlet Centar Inđija

by bifadmin

U Inđiji je danas otvoren Fashion Park Outlet Centar, prvi pravi outlet u Srbiji i regionu. Nakon više od 500 dana rada na izgradnji u kojoj je učestvovalo 1.000 ljudi, posetiocima je na 15.000 m2 moderno dizajniranog prodajnog prostora na raspolaganju 65 prodavnica najpoznatijih svetskih robnih marki, koje će tokom cele godine prodavati garderobu, obuću i aksesoare po cenama nižim od 30 do 70 odsto.

“Sa velikim ponosom predstavljamo javnosti danas prvi pravi outlet. U ambijentu kreiranom po uzoru na arhitekturu italijanskih šoping ulica, u dizajnu koji spaja Mediteran i panonsku ravnicu, niklo je više od 15.000 m2 prodajnog prostora koji garantuje nezaboravno šoping iskustvo. Ovo je prva faza našeg projekta, a u naredne četiri godine planirali smo da na ovom mestu izgradimo još ovoliko prodajnog prostora. Prva iskustva nam kažu da će broj prodavnica biti u stalnom porastu. Već sada ih imamo 65, a interesovanje zakupaca je ogromno i mi smo oduševljeni načinom na koji je prihvaćen jedan novi koncept maloprodaje, kakav do sada nije postojao na ovim prostorima“, istakao je Đura Stanić, izvršni direktor kompanije BlackOak Developments, investitora ovog projekta.

Inđijski outlet smešten je u neposrednoj blizini autoputa E75, a od dva najveća grada u zemlji Beograda i Novog Sada nalazi se na manje od 60 minuta vožnje. Pored automobila, do prvog outleta se može doći i redovnim autobuskim linijama autoprevoznika Lasta koje saobraćaju svakodnevno u više termina.

U jedinstvenoj ponudi Fashion Park Outlet Centra posebno se izdvaja se američki brend Abercrombie&Fitch koji se pojavljuje prvi put ne samo na našem tržištu, nego i na teritoriji jugoistočne Evrope. Posetiocima su na raspolaganju prodavnice: Fashion Company Outlet, Sportina Outlet, XYZ, Tommy Hilfiger, Adidas, Nike, Puma, Converse, Ecco, Office Shoes, S&L, Beosport, Midas, Planeta Sport, Glum up, PWL Fashion, Time Out, Levis, Burlington, Movem Fashion, Lisca, Retro, Nicola’s, Tom Taylor.

U sklopu outleta otvorena je dečija igraonica, a posetioci se mogu osvežiti i okrepiti u nekom od sedam objekata za hranu i piće. Na raspolaganju su im i menjačnica i banka, kao i besplatan parking sa 1.200 mesta.
Fashion Park Outlet Centar je jedna od najvećih investicija koja je ove godine realizovana u Srbiji. Od oktobra 2010. godine kada je počela izgradnja uloženo je 25 miliona evra, a ukupna vrednost investicija kada projekat bude završen biće 40 miliona evra.
Na izgradnji projekta za koji je bila zadužena zadužena domaća kompanija Energogroup tokom radilo je oko 1.000 ljudi, a kada se sve prodavnice otvore i kada se kompletna investicija realizuje – do 2016. godine, biće otvoreno 1.000 novih radnih mesta.
Investitor je kompanija BlackOak Developments, finansijska institucija koja je pratila projekat je UniCredit banka, a operater britanski GVA Outlets, jedan od najpoznatijih evropskih outlet operatera.
Nakon otvaranja, biće nastavljeni radovi na proširenju i povećanju kapaciteta outlet centra. Planirano je da se u narednoj fazi, odnosno do 2014. godine, centar proširi za 10.000 m2, a u trežoj fazi, do 2016. godine za još 5.000 m2.
Radno vreme Fashion Park Outlet Centra je svakog dana od 10-21 časova.

Pročitajte i ovo...