Home VestiBiznis & Finansije Invazija 100 miliona kineskih turista

Invazija 100 miliona kineskih turista

by bifadmin

Do 2020. godine broj Kineza koji turistički posećuju druge zemlje popeće se preko granice od 100 miliona. Njih u stopu prate komšije Indijci i Japanci.

Prema statističkim podacima objavljenim tokom Sajma turizma u Dubaiju, prošle godine je preko 70 miliona Kineza otišlo na turističko putovanje van svoje zemlje. Zaključak turističke konferencije u ovom arapskom gradu navodi da treba pospešiti znanja kineskog jezika i pojačati turističku ponudu u ovoj zemlji, pogotovo preko internet portala, so bzirom da pola milijardi Kineza ima svakodnevni pristup internetu. Uz Kinu, najveći broj turista u beli svet slaće i Japan i Indija, još dve velike azijske zemlje sa ekonomijama u usponu.


S druge strane, Sajam turizma u Dubaiju prikazivao je i postake za druge svetske regione, s posebni naglaskom na oblast Bliskog istoka. Čitav region već čitavu deceniju unazad beleži veliki rast, uz kratkotrajni prekid zbog dešavanja vezanih za „Arapsko proleće“ prošle godine. Očekuje se da će Turska i ubuduće biti predvodnik turizma, sa povećanjem poseta od 10 odsto u 2012. godini. Do 2020. godien očekuje se broj od oko 70 miliona posetilaca u zemljama Bliskog istoka.

Pročitajte i ovo...