Home VestiBiznis & Finansije Opel očekuje porast proizvodnje i broja zaposlenih u Mađarskoj

Opel očekuje porast proizvodnje i broja zaposlenih u Mađarskoj

by bifadmin

Fabrika Opela u Mađarskoj očekuje veliki skok proizvodnje u skladu sa čim će i zaposliti nekoliko stotina dradnika u naredne tri godine, prenosi mađarski dnevnik Világgazdaság.

Opel predviđa da će proizvesti 40% više novih motora u odnosu na prošlu godinu u svoj fabrici u Budimpešti. Pravi broj proizvedenih motora zavisi od obim aporudžbina lai već sada se pretpostvalja da će to biti između 300.000 i 320.000 jedinica. Dve trećine od te količine biće proizvedeno za tržište SAD i Meksiko, ali su Kina i Južna Koreja takođe na listi. Fabrika proizvodei motore za 1,6 i 1,8 litarske motore Ševrolet Kruz i Sonik modela.


Rukovodstvo fabrike u svetlu naručene proizvodnej motora za nove modele američkih proizvođača očekuje veliki rast i dodatno zapošljavanje radnika. U prošloj godini zaposleno je 178 novih radnika, a tokom 2012. očekuje se još 200. U ovu fabriku Opel je od 1991. do 2010. uložio 735 miliona evra, a sa najnovijom investicijom vrednom 500 miliona evra u naredne četiri godine očekuje 800 novih radnih mesta zaključno sa 2015. godinom.



Pročitajte i ovo...