Home VestiBiznis & Finansije Proglašeni ovogodišnji pobednici na konkursu Klub 27

Proglašeni ovogodišnji pobednici na konkursu Klub 27

by bifadmin

U beogradskom Kulturnom centru Grad dodeljene su nagrade pobednicima petog konkursa Erste Banke Klub 27. Nagrađeno je 17 mladih ljudi ukupnim fondom od skoro milion i po dinara. Slobodan Milovanović (23), Aksentije Ivanović (18), Dejan Mitrović (26) i Ivana Janjić (25) dobitnici su glavnih nagrada žirija od po 200.000 dinara. U narednom ciklusu konkurs će nositi novi naziv – SUPER STE.

Žiri je dodelio glavne nagrade najuspešnijima u kategorijama prirodnih i društvenih nauka, kao i dve nagrade u kategoriji umetnosti, u okviru koje se od ove godina nagraĎuju najbolji iz scenske, kao i iz oblasti vizuelne umetnosti. Javnim glasanjem odabrano je još 13 dobitnika, po četvoro iz kategorija prirodnih nauka i umetnosti, dok je iz oblasti društvenih nauka nagrađeno pet kandidata, budući da je dvoje finalista dobilo identičan broj glasova javnosti.

Slobodan Milovanović je student primenjene matematike na master programu Kraljevskog tehničkog instituta u Stokholmu i TU Berlin, a posebno je ponosan na to što je diplomirao na Mašinskom fakultetu u Beogradu kao student generacije. U kategoriji društvenih nauka, nagrađena je Ivana koja je istovremeno osvojila i najviše glasova javnosti. Ona je studentkinja doktorskih studija na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i dobitnica prestižnih međunarodnih nagrada i priznanja. Dejan se bavi dizajnom, brendingom, fotografijom, filmom i drugim sferama umetnosti, a pored toga tečno govori pet jezika. Aksentije pohađa školu za srednje specijalno obrazovanje “Veselin Nikolić” u Kruševcu, i poseduje izuzetan talenat za glumu. Član je sportskog društva za decu i omladinu sa posebnim potrebama „Palestra“, sa kojim je učestvovao na mnogim takmičenjima i osvojio mnoštvo nagrada.

Pročitajte i ovo...