Home VestiBiznis & Finansije “Strawberry Mini” na Nedelji održive energije 2012

“Strawberry Mini” na Nedelji održive energije 2012

by bifadmin

Pod pokroviteljstvom Izvršne agencije za konkurentnost i Inovacije u okviru Evropske komisije, mlada srpska kompanija “Strawberry energy” je pozvana da i ove godine prezentuje svoje inovacije na manifestaciji “EU Nedelja održive energije 2012” koja se održala u Briselu u periodu od 18. do 22. juna.

Ispred zgrade Evropske komisije Charlemagne u Briselu, “Strawberry energy” je izložo novu solarnu stanicu “Strawberry Mini”, kao primer upotrebe održive energije u okviru manifestacije, i na taj način pružio šansu javnosti i medijima da iskuse čistu, zelenu energiju.

Jagodicama, kao prošlogodišnjim pobednicima u kategoriji smanjenja javne potrošnje, ukazano je poštovanje od strane zvaničnika Evropske komisije koji su pomenuli ovu mladu kompaniju tokom zvaničnog obraćanja na svečanoj dodeli nagrada u Théâtre du Vaudeville u srcu Brisela. Mnogi od uticajnih ljudi kao što su Günther Oettinger, evropski Komesar za energiju, Patrick Lambert, izvršni direktor Evropske agencije za konkurentnost i inovacije, kao i William Gillet, Rukovodilac sektora za Obnovljivu Energiju u okviru Evropske komisije, poslužili su se energijom Sunca na “Strawberry Miniju” i pružili reči podrške članovima kompanije “Strawberry energy”, kao nagoveštaj dalje saradnje.

Odlazak kompanije “Strawberry energy” podržali su Privredna Komora Srbije Kancelarija u Briselu, Poslovno tehnološki inkubator tehničkih fakulteta u Beogradu, Projekat promocije izvoza inovativnih proizvoda iz Srbije finansiran od strane 3. Švajcarske Vlade, SIEPA, JAT i Beogradski aerodrom Nikola Tesla.

Sledeće stanice uređaja Strawberry Mini jesu ulice grada Beograda u petak 29. juna, kada će Jagodice, u saradnji sa Beogradskim Univerzitetom, “prošetati” Strawberry Mini kroz centar prestonice, a na pojednim lokacijama će se zadržati oko 15 minuta kako bi omogućili prolaznicima da napune baterije svojih prenosivih uređaja energijom Sunca i poigraju eko igricama na ugrađenom “touch screen”-u. Tačna maršuta kojom ce proći “Strawberry Mini” se može videti na mapi ispod.

Pročitajte i ovo...