Home VestiBiznis & Finansije EBRD i Erste Banka podržavaju MSP sa 10 miliona evra

EBRD i Erste Banka podržavaju MSP sa 10 miliona evra

by bifadmin

EBRD i Erste Bank a.d. Novi Sad zajednički rade na povećanju priliva kredita u realni sektor u Srbiji putem kreditne linije od 10 miliona evra koja će se dalje plasirati mikro, malim i srednjim preduzećima (MMSP) u Srbiji.

MMSP predstavljaju glavni izvor zaposlenosti u privatnom sektoru u Srbiji i daju veliki doprinos ekonomiji zemlje, ali u aktuelnom ekonomskom okruženju kompanije se suočavaju sa ograničenim pristupom finansiranju razvoja i rasta.

Kredit EBRD-a, odobren u okviru Kreditne linije EBRD-a za zapadni Balkan i Hrvatsku, poslužiće Erste Banci da dodatno izađe u susret potražnji privatnih preduzeća za kratkoročnim, srednjoročnim i dugoročnim kreditima.

Najmanje 60 procenata kreditne linije EBRD-a Erste Banka će upotrebiti za podršku privredi van Beograda. Pored finansiranja MSP, Erste Banka namerava da deo sredstava po ovoj kreditnoj liniji plasira i najmanjim pravnim licima – mikro preduzećima i preduzetnicima.

Od početka svog poslovanja u Srbiji, EBRD je investirala preko 3 milijarde evra za različite sektore ekonomije Srbije, u ukupnoj vrednosti od oko 6 milijardi evra.

Erste Bank a.d. Novi Sad je posvećena finansiranju fizičkih i pravnih lica. U 2011. godini portfolio plasmana privredi Erste Bank a.d. Novi Sad je uvećan za 8,1 procenata u odnosu na kraj prethodne godine.

Pročitajte i ovo...