Home VestiBiznis & Finansije Kamena vuna za energetski efikasne vrtiće

Kamena vuna za energetski efikasne vrtiće

by bifadmin

Stručnjaci za energetsku efikasnost građevinskih objekata danas su dobili sertifikate SEEI (South East European Institue – Institut jugoistočne Evrope) na svečanosti u Privrednoj komori Beograda.

Vrtići „Sunčica“ na teritoriji opštine Kula i „Livadica“, za mališane iz Vrbasa, bili su jedna od tema auditorskog kursa za prve sertifikovane SEEI – TÜV auditore u oblasti energetske efikasnosti na teritoriji Srbije. Za ova dva objekta napravljena je kompletna projektna dokumentacija energetske optimizacije, a kompanija Knauf Insulation dala je predlog termoizolacionog materijala za ova dva vrtića.

– Imajući u vidu sve prednosti kamene vune, predložili smo termoizolaciju upravo ovim materijalom. Kamena vuna, sa jedne strane, značajno doprinosi energetskoj efikasnosti, kroz uštedu energije za grejanje zimi i rashladjivanje leti. Sa druge strane, sam materijal je potpuno ekološki, a s obzirom da su u pitanju objekti za boravak dece, posebno bih istakao aspekt protivpožarne zaštite, jer kamena vuna ne gori – izjavio je Goran Prolić, menadžer za razvoj aplikacija u Knauf Insulation, koji je na auditorskom kursu imao dva zapažena predavanja.

Proizvodi Knauf Insulation-a namenjeni su toplotnoj, zvučnoj i protivpožarnoj izolaciji svih delova konstrukcije, kako u zgradarstvu, tako i u industriji, a ono po čemu se Knauf Insulation proizvodi izdvajaju jeste kvalitet, koji objektu, za razliku od konkurentskih proizvoda, garantuje vek trajanja koliko i samog objekta i pomoću kojih se na najkvalitetniji način rešava pitanje termoizolacije.

Pročitajte i ovo...