Home VestiBiznis & Finansije Promene u upravnom odboru društva Robert Bosch

Promene u upravnom odboru društva Robert Bosch

by bifadmin

U upravnom odboru društva Robert Bosch GmbH uskoro će biti nekoliko bitnih kadrovskih promena: u novom sektoruEnergetike i građevinskih tehnologija, sektoruTrajna potrošna dobra, ali i odlaska u penzijuzamenika predsednika upravnog odbora.

Na predlog deoničara, nadzorni odbor društva Robert Bosch GmbH imenovao je dr. Stefana Hartunga (46) članom upravnog odbora društva Robert Bosch GmbH, a njegovo imenovanje stupa na snagu 1. januara 2013.

Hartung, koji je od 2009. god. predsednik odelenja Električnih alata, ubuduće će biti član upravnog odbora odgovoran za novi poslovni sektor Energetike i građevinskih tehnologija, koji će biti osnovan 1. januara 2013. Doktor mašinstva Hartung zaposlio se 2004. god. u društvu „Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH“ u Minhenu. Pre toga radio je u društvu „Fraunhofer Gesellschaft“ i društvu za menadžersko savetovanje „McKinsey & Company, Inc.“ u Diseldorfu.

Dr. Zigfrid Dais (64), član upravnog odbora društva Robert Bosch GmbH od 1998. i zamenik predsednika upravnog odbora od 2004., odlazi krajem godine u penziju. Doktor fizike Dais ostaće deoničar u društvu Robert Bosch Industrietreuhand KG, a na tom položaju je još od 2007.

Dr. Rudolf Colm (59), član upravnog odbora društva Robert Bosch GmbH od 2004., ostaje na čelu poslovnog sektora Trajna potrošna roba i građevinska tehnologija za regione zapadne Evrope, srednjoistočne Evrope, Bliskog istoka i Afrike i korporativnog sektora Nabavka i logistika do 31. decembra 2012. i nakon toga odlazi u penziju.

Uz odgovornost za azijsko-pacifički region, Uve Raške (54) preuzeće odgovornost i za sektor Potrošne robe, kao i za regione zapadne Evrope, srednjoistočne Evrope, Bliskog istoka i Afrike. Raške je član upravnog odbora od 2008. Pre toga bio je predsednik odelenja Električni alati, a na taj položaj je došao 2003.

Odgovornost za korporativni sektor Nabavka i logistika od dr. Rudolfa Colma preuzeće dr. Stefan Azenkeršbaumer (56), član upravnog odbora Boscha, odgovoran za poslovnu administraciju, finansije i finansijske izveštaje, planiranje i kontroling,a od 1. jula 2012. i za informacione tehnologije.

Odgovornost za društva Bosch Software Innovations GmbH u nemačkom Imenštatu i Robert Bosch Healthcare GmbH u Wajlblingenu (Nemačka) i Palo Altou (Kanada/SAD) od 1. januara 2013. takođe će preuzeti nove osobe. Od tog datuma odgovornost za ova društva će preuzeti dr. Folkmar Dener (55), koji će u julu 2012. postati predsednik upravnog odbora. U isto vreme odgovornost za Korisničko iskustvo od njega će preuzeti Uve Raške koji će nastaviti da predano radi u tom sektoru.

Deoničari i nadzorni odbor odali su priznanje izvanrednim dostignućima dr. Zigfrida Daisa i dr. Rudolfa Colma i zahvalili im se za decenije neumorne predanosti, od kojih su poslednje godine proveli u upravnom odboru. Dr. Stefanu Azenkeršbaumeru, dr.Folkmaru Deneru, dr. Stefanu Hartungu i Uveu Raškeu poželeli su mnogo uspeha na novim položajima.

Pročitajte i ovo...