Home VestiBiznis & Finansije Sedam miliona evra za energetski efikasnije domove

Sedam miliona evra za energetski efikasnije domove

by bifadmin

class=“MsoNormal“ style=“margin-bottom: 0.0001pt; text-align: justify;“>Banca Intesa i Fond „The Green For Growth Fund“ (GGF) potpisali su Ugovor o kreditnoj liniji za podršku unapređenju energetske efikasnosti u iznosu od 7 miliona evra. Sredstva su namenjena kreditiranju fizičkih lica, a zajmovi će građanima biti dostupni u dinarima i indeksirani u evru.

GGF kreditna linija pretežno je namenjena unapređenju energetske efikasnosti u zgradama poboljšanjem toplotne izolacije u zidovima, ugradnjom energetski efikasnih prozora, bojlera i naprednijeg sistema centralnog grejanja, kao i drugim inovativnim rešenjima za uštedu energije. Procenjuje se da će sredstva obezbeđena GGF kreditnom linijom osigurati uštedu od minimum 20% primarne energije što predstavlja godišnje smanjenje utroška energije za oko 20 miliona kWh i 6.500 tona nižu emisiju ugljen dioksida.


„GGF-u je drago što može da najavi ovu saradnju sa Banca Intesa, finansijskom institucijom sa znatnim iskustvom u uštedi kreditima za energetsku efikasnost i sa impresivnom poslovnom mrežom. Kroz rad sa bankama poput Banca Intesa, možemo maksimizirati uticaj Fonda, postići znatan razvoj i efikasno doprineti smanjenju potrošnje energije u Srbiji“, istakla je Monika Bek, predsedavajuća fonda „The Green for Growth Fund“. Banca Intesa je jedna od prvih banaka u Srbiji koja je klijentima ponudila kredite za unapređenje energetske efikasnosti. Banka se do sada prevashodno fokusirala na korporativne zajmove za energetsku efikasnost, plasiravši kredite u ukupnoj vrednosti od 14 miliona evra.

Pročitajte i ovo...