Home VestiBiznis & Finansije Stranci masovno kupuju nekretnine u Alanji

Stranci masovno kupuju nekretnine u Alanji

by bifadmin

Tursko letovalište Alanja postalo je najtraženija lokacija za kupovinu nekretnina ovog leta. U proseku dnevno oko 30 stranaca kupuje nekretnine u ovom mediteranskom mestu u poslednja tri meseca.

Od maja meseca izdato je preko 600 zahteva za kupovinu zemljišta i već izgrađenih nekretnina u oblasti turskog letovališta Alanje. Navedeni potraživači su stranci, a njihov broj naglo je skočio od kada su turske vlasti značajno olakšale proceduru nabavke nekretnine za pripadnike drugih nacionalnosti. Između ostalog, procedura od podnošenja zahteva do legalizovanja kupoprodaje sada po novom zakonu ne sme da traje duže od 30 dana. Prema zvaničnim podacima prodaja nekretnina strancima skočila je za 60% u odnosu na prošlu godinu u ovoj turskoj regiji.


Novi zakon je postavio i limit od najviše 30 hektara koliko jedan nedržavljanin Turske sme da poseduje. Među najnovijim vlasnicima turske vlasti izdvajaju državljane onih zemalja koji turistički u najvećem broju posećuju Alanju tokom letnjih meseci, pa se na listi od tridesetak nacionalnosti nalaze i državljani Srbije.


Pročitajte i ovo...