Home VestiBiznis & Finansije Magazin World Finance: UNIQA najbolje osiguravajuće društvo u Srbiji 2012.

Magazin World Finance: UNIQA najbolje osiguravajuće društvo u Srbiji 2012.

by bifadmin

UNIQA osiguranje proglašeno je za najbolje osiguravajuće društvo u Srbiji za 2012. godinu i nagrađeno od strane renomiranog magazina World Finance iz Londona.

„Veliko nam je zadovoljstvo što je UNIQA dobitnik priznanja za 2012. godinu, kojim magazin World Finance nagrađuje dostignuća, inovacije i brilijantnost. Posebno smo ponosni na činjenicu da upravo čitaoci magazina predlažu kompanije od kojih žiri bira najbolju, što je dokaz da su visoki profesionalni standardi, čvrsti etički principi, ponuda diverzifikovanih proizvoda i kanala prodaje, kao i posvećenost potrebama klijenata prepoznati kao primer najbolje prakse i ono po čemu je UNIQA osiguranje jedinstveno i prepoznatljivo. Ova nagrada je još jedna potvrda našeg predanog rada, ali je i obaveza da u budućnosti budemo još bolji“ izjavio je Franc Vajler, predsednik Izvršnog odbora UNIQA osiguranja u Srbiji.

Uprkos činjenici da je godina za nama, kao i tekuća godina obeležena brojnim nestabilnostima na tržištu, UNIQA je zabeležila izvanredne poslovne rezultate tokom prvih šest meseci ove godine, koji su, pored ostalog, bili presudni za dodelu nagrade. Naime, UNIQA Srbija je zabeležila rast premije od 17,65 odsto u odnosu na isti period prošle godine, čime je ponovo ostvarila najviši rast među vodećim osiguravajućim kompanijama na našem tržištu. Rast u skoro svim segmentima osiguranja doveo je do povećanja tržišnog učešća od 0,65 odsto, čime je potvrđena peta pozicija na tržištu osiguranja, sa ukupnih 6,69 odsto učešća.

Na polju životnih osiguranja UNIQA je, sa 8,11 odsto tržišnog učešća, na petoj poziciji, dok u neživotnom osiguranju, UNIQA i dalje zauzima četvrtu poziciju, sa 6,40 odsto tržišnog učešća. U drugom kvartalu tekuće godine, tržište osiguranja beleži rast od 6,23 odsto u odnosu na isti kvartal 2011. godine.

Pročitajte i ovo...