Home VestiBiznis & Finansije Otvoren konkurs za donacije i sponzorstva Erste Banke

Otvoren konkurs za donacije i sponzorstva Erste Banke

by bifadmin

Erste Banka je otvorila godišnji konkurs za dodelu sponzorstava i donacija. Do sada je na ovaj način Banka podržala više od 400 projekata, sa više od dva miliona evra. Ovogodišnji konkurs je otvoren do 1. novembra, a projekte mogu da prijave udruženja građana, društvene organizacije, fondovi, fondacije i institucije.

Prvu selekciju prijava vršiće Fondacija Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF), prema osnovnim kriterijumima konkursa, kao što su društveni značaj projekta i uticaj na širu društvenu zajednicu. Banka će dati prioritet organizacijama čiji su misija i ciljevi u skladu sa vrednostima Banke, a koje dolaze iz mesta u kojima Erste Banka ima filijale. Prijave iz drugih mesta, pod uslovom da se projekat realizuje u mestu gde se nalazi filijala Banke, takođe će biti uzete u razmatranje. Proces odlučivanja trajaće najviše tri meseca po završetku konkursa. Maksimalni iznos pojedinačne donacije iznosi 500 hiljada dinara, a maksimalni iznosi za sponzorstva nisu unapred određeni.

„Za razliku od programa kulturne decentralizacije Centrifuga i podrške mladim talentima Superste (nekadašnji Klub 27), koji se bave specifičnim društvenim temama, ovim konkursom Banka otvara vrata najrazličitijim organizacijama da zatraže finansijsku podršku za realizaciju svojih inicijativa. Pozivam sve čiji projekti ispunjavaju uslove da se prijave”, rekla je Andrea Brbaklić, izvršna direktorka u Erste Banci.

Detaljna uputstva i formulari za prijavljivanje nalaze se u sekciji Društveno odgovorno poslovanje na internet stranicama Erste Banke, na adresi www.erstebank.rs/rs/DOP/Sponzorstva_i_donacije.

Pročitajte i ovo...