Home VestiBiznis & Finansije Londonska policija prodaje sedište Skotland jarda

Londonska policija prodaje sedište Skotland jarda

by bifadmin

Londonska policija planira da proda sedište Skotland jarda, kao jednu od mera štednje u vreme kada se država bori da smanji ogroman deficit.

Zamenik komesara Kreg Maki rekao je da se Metropoliten policija nada da će uštedeti oko 6,5 miliona funti godišnje preseljenjem u manji objekat.Metropoliten policija uselila se u zgradu Novog skotland jarda 1967. godine, a taj objekat od 20 spratova je kupila 2008. godine za 124,5 miliona funti. Njeno održavanje godišnje košta 11 miliona funti. Budžet za policiju je skresan na nivou Britanije, a gradonačelnik Londona Boris Džonson zatražio je od Metropoliten policije da do 2015. godine isplanira smanjenje troškova za 500 miliona funti.


Policija želi da se premesti u jednu manju zgradu, takođe u centru Londona. Maki kaže da Metropoliten policija treba da proda oku jednu trećinu od svojih 700 zgrada. Britanska ekonomija je izašla iz svoje najdublje recesije od 1950-ih godina, prema zvaničnim podacima objavljenim prošlog četvrtka, s tim što je u trećem kvartalu zabeležila skok od jedan odsto zahvaljujući Olimpijskim igrama.


*Izvor: http://www.tanjug.rs

Pročitajte i ovo...