Home VestiBiznis & Finansije Nemački političar „slučajno“ pušio džoint na televiziji

Nemački političar „slučajno“ pušio džoint na televiziji

by bifadmin

Političari se često nalaze „na ivici“ zakona kako bi se svideli svim tipovima birača. Kako drugačije objasniti nekadašnje tvrdnje Bila Klintona da je pušio marihuanu, samo da je nije uvlačio, i jednog nemačkog političara koji je pre neki dan uživo na televiziji zapalio džoint a posle tvrdio da nije verovao da je u njemu zaista trava?

Mirtin Lindner, potpresednik parlamentarne stranke Slobodnih demokrata koja je u koaliciji sa Merkelinim demohrišćanima, teže će da objasni svoje „duvanje“. Naime, on je u subotu uveče učestvovao talk show-u Bendžamina von Stakarda u kom je domaćin navodno smotao džoint. Lindner ga je zgrabio i povukao dim, tvrdeći da nije pravi. Voditelj mu je rekao da sme da testira kvalitet mariuhane odnosno, za početak da li je to marihuana, što je on i učinio kasnije na balkonu izvan studija.

„Pušio sam džoint da dokažem da nije marihuana unutra, ne znam šta je bilo u njemu ali nisam osetio nikakve efekte intoksikacije“, tvrdi političar. Međutim produkcija a i sam Stakard potvrdili su da je u pitanju zaista bila marihuana.

Neke novine imaju ideju čak da će ovaj potez pomoći da se marihuana dalje dekriminalizuje, pošto je u mnogim delovima Nemačke već dozvoljeno posedovati male količine ove droge, pa i u Berlinu. Međutim, partija kancelarke Merkel ali i Slobodne demokrate u januaru su oštro protestvovali protiv predloga levice da se dozvole kafići u kojima se prodaje marihuana.

Pročitajte i ovo...