Home VestiBiznis & Finansije Sendi ostavlja poplavljen Njujork i ideju da će biti češći gost na ovim prostorima

Sendi ostavlja poplavljen Njujork i ideju da će biti češći gost na ovim prostorima

by bifadmin

Razorni uragan Sendiostavio je iza sebe razoreni Njujork u koji su se izlile obe reke na kojima grad leži, poplavljeni Atlantik Siti i ostrvoČinkoteg koje je progutala voda. Upravo ide kroz Pensilvanijui Filadelfiju.Savet za nacionalnu odbranu upravo tvituje da će oluja Sendi uskoro biti normalno stanje a ne izuzetak ako se ne reši problem klimatskih promena.

Predsednik Obama je proglasio stanje lementarne nepogodeu državi Njujork, i naredio dafederalna pomoć bude na raspolaganju pojedincima u okruzima Bronks, Kings, Nasau, Njujork, Ričmond, Safolk i Kvins.

U oluji je do sada poginulo 16 osoba ali strahuje se da će broj biti i veći u područjima koja su poplavljena a i onima u kojima besni vatra. Vatrogasci u Kvinsu imaju problem nedostupnosti vode za gašenje a ne smeju vatru gasiti morskom vodom. Oko dva miliona Njujorčana nema struju.

Jedan od demokrata Ed Marki 25. oktobra je još objavioizveštaj koji je sastavio od nekoliko najnovijih istraživanja o klimatskim promenama i njihovom uticaju na Novu Englesku. U izveštaju piše „Ako nastavimo da se pravimo da se one ne dešavaju uragan Sendi neće biti oktobarsko iznenađenje već možda stalna opasnost na ovim predelima“.

Ovde možete uživo pratiti dalju putanju superoluje.

Pročitajte i ovo...