Home VestiBiznis & Finansije UEFA i rasizam: Zašto bi Srbija mogla da dobije blagu kaznu za incident u Kruševcu?

UEFA i rasizam: Zašto bi Srbija mogla da dobije blagu kaznu za incident u Kruševcu?

by bifadmin

Engleski mediji i dalje se bave rasističkim napadima koji su njihovi tamnoputi fudbaleri doživeli pre neki dan u Kruševcu. The Sun ide dotle da predviđa da će Evropska fudbalska federacija (UEFA) našem fudbalskom savezu izreći blagu kaznu zato što su članovi izvršnog odbora UEFA-e belci.

U Izvršnom odboru nalazi se 16 muškaraca i jedna žena – predsednik Michel Platini, potpredsednici Senes Erzig (Turska), Geoff Thompson (Engleska), Angel Maria Villar (Španija), Marios Lefkaritis (Kipar) i Giancarlo Abete (Italija), i stali članovi, takođe svi iz Evrope.

„UEFA je kaznila Danca Nicklasa Bendtnera sa 80.000 evra jer je na boksericama reklamirao kladionicu, dok je Bugarski fudbalski savez morao platiti samo 32.000 evra zbog rasističkih ispada na utakmici protiv Engleske“, piše novinar The Suna.

I zaista, ispostavilo se da delegat utakmice između mladih reprezentacija Srbije i Engleske nije u izveštaju Međunarodnoj fudbalskoj uniji (UEFA) pomenuo ni reč o rasizmu. Međutim, Englezi su ponudili dokaz da je rasističkkih ispada bilo –snimak jednog od gledalaca koji je zabeležio skandiranja koja su oponašala majmunske krike.

Pročitajte i ovo...