Home VestiBiznis & Finansije Bela kuća mora da razmotri gradnju „Zvezde smrti“

Bela kuća mora da razmotri gradnju „Zvezde smrti“

by bifadmin

Za gradnju čuvenog veštačkog satelita iz filmskog serijala „Rat zvezda“ u SAD je dosad prikupljeno 27.000 potpisa, dve hiljade više nego što je potrebno da bi je Kongres uzeo u razmatranje.

Ovom neobičnom peticijom zahteva sa „obezbeđivanje neophodnih finansijkih sredstava i sirovina“, kao i „započinjanje gradnje do 2016. godine“.Studenti ekonomije sa Univerziteta u Pensilvaniji izračunali su da bi za izgradnju „Zvezde smrti“ bilo potrebno proizvesti otprilike jedan kvadrilion tona čelika. U prvom (odnosno četvrtom po hronologiji) nastavku „Ratova zvezda“ iz 1977. godine „Zvezda smrti“ je veštački satelit koji jednim zrakom može da uništi čitave planete.



Pokretač ove kampanje za sada se predstavlja smao kao Džon D. iz Kolorada, a peticija je pokrenuta 14. novembra. Prema rečima pokretača izgradnja ovakvog satelita bi „donela koristi nacionalnoj bezbednosti i značajno pokrenula američku ekonomiju“, omogućivši otvaranje na desetina hiljada novih radnih mesta. Pensilvanijski studenti došli su do zaključka da bio za sav čelik sa početka vesti bilo potrebno odvojiti 13.000 puta više od godišnjeg svetskog BDP, odnosno oko 544,2 triliona britanskih funti.

Pročitajte i ovo...