Home VestiBiznis & Finansije Simo Vuković reformator godine

Simo Vuković reformator godine

by bifadmin

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Simo Vuković dobitnik je nagrade Reformator godine, koju dodeljuje Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED). Ovo priznanje Vuković je zaslužio jer je pružio podršku kampanji „Pitajte KADA“ i okupio tim u ministarstvu koji je prihvatio preporuke NALED za pojednostavljivanje procedure za odlazak na trudničko i druga bolovanja duža od 30 dana.

Ministarstvo zdravlja i Republički fond za zdravstveno osiguranje prihvatili su predlog kojim je broj dokumenata potrebnih za ostvarivanje prava na naknadu tokom bolovanja dužeg od 30 dana smanjen za oko dve trećine, odnosno sa 11 na samo četiri. Pored toga, Vuković je aktivno radio na sprovođenju svih preporuka NALED-ove Sive knjige koje se tiču ministarstva u kojem radi. Nagrada Promoter reformi pripala je Radio-televiziji Srbije zbog pružanaj podrške u sprovođenju kampanje „Pitajte KADA“.


Dobitnici specijalnih priznanja za reforme u lokalnoj administraciji i unapređenje privrednog ambijenta tokom 2012. godine su gradonačelnici Sombora i Kruševca, Nemanja Delić i Bratislav Gašić. Nemanja Delić je značajno unapredio rad lokalne administracije, privučene su investicije kompanija Kalcedonija i Ferari plast i ubrzan je proces izdavanja građevinskih dozvola. Osnovao je savet koji okuplja ključne privrednike Sombora, a nedavno je započeta i gasifikacija grada. Bratislav Gašić je za nepuna četiri meseca uredio dva centralna gradska trga, uspostavio kontrolu nad radom lokalnih javnih preduzeća, omogućio da profunkcioniše slobodna carinska zona, otvorio je kancelariju za brze odgovore, inicirao izradu plana razvoja i plana kapitalnih investicija, a obezbedio je i podršku Henkela u promociji investicija u taj grad.

Pročitajte i ovo...