Home VestiBiznis & Finansije Zynga želi da uđe u kockarske igre

Zynga želi da uđe u kockarske igre

by bifadmin

Najpoznatija kompanija za proizvodnju internet igrica nedavno je podnela zahtev za izdavanje dozvole za organizovanje kockarskih igara u Nevadi.

Dobijanje dozvole za organizovanje kockarskih igara u Nevadi nije lak zadatak. Podnošenje papirologije je samo početak procesa za koji u kompaniji Zynga veruju da će potrajati između godinu dana i 18 meseci. Tokom tog perioda država Nevada će proveriti finansijsko stanje kompanije i presuditi da li je podobna da se bavi ovim poslom. pa čak i tada, pitanje je da li će internet kockanje u pravi novac biti održivo. Naime, američko Ministarstvo pravde je ove godine poništilo zabranu na onlajn kockanje i za sada je Nevada jedina država koja ga je odobrila. Što je i razumljivo, sa obzirom da se u njoj nalazi Las Vegas.


Ipak, u Nevadu ljudi dolaze da se uživo kockaju, a sama država ima mnogo više pesak nego stanovnika, pa se zvaničnici pitaju da li je ovo ispravna odluka kompanije koja pravi igrice. Zynga želi da se okuša, pogotovo što bi dosta toga trebalo da se promeni u narednim godinama ukoliko se i ostale države SAD priključe. U poslednje vreme Zynga ne beleži mnogo uspeha, zarada po korisniku je u stalnom padu već godinu dana, a razloge za taj gubitak interesovanja je još uvek teško utvditi pa kompanija pokušava da iznađe nova rešenja kako bi podigla svoj profit na viši nivo.

Pročitajte i ovo...