Home VestiEkonomija Davos: Svetski ekonomski forum na Tviteru

Davos: Svetski ekonomski forum na Tviteru

by bifadmin

Svetski ekonomski forum u Davosu okupiće i ove godine od 23. do 27. januara najznačajnije svetske političke i poslovne lidere, predstavnike civilnog sektora, novinare i analitičare. Ove godine u fokusu će biti metode reagovanja u kriznim situacijama, kako ekonomskim tako i socijalnim, a posebna pažnja biće posvećena raspravama o lekcijama koje su naučene  nakon izbijanja svetske ekonomske krize.

Kompanija KPMG omogućila je slobodan pristup Internet stranici www.weflive.com kako bi pre svega novinarima i analitičarima omogućila da jednostavno, pregledno i na jednom mestu prate aktivnosti učesnika Foruma na društvenoj mreži twitter.com. Stranica će korisnicima omogućiti uvid u materijale koje objavljuju delegati Foruma i ako nemaju svoje naloge na tviteru. Razmišljanja više od hiljadu delegata na tviteru pružiće jedinstven uvid u unutrašnju dinamiku Foruma u Davosu koja je do sada uglavnom ostajala van vidokruga šire javnosti.

Sajt će omogućiti i pristup alatima za analizu postavljenog sadržaja i tema koje privlače najviše pažnje učesnika. Omogućeno je i razvrstavanje objavljenog materijala po više kriterijuma, kao i potpuna interakcija sa delegatima.

Tokom prošlogodišnjeg Foruma objavljeno je više od 20.000 pojedinačnih tvitova, koji su prosleđeni više od 138.000 puta. Po svim procenama, zbog sve veće upotrebe društvenih mreža u poslovnoj komunikaciji, te brojke će ove godine biti značajno premašene.

Pročitajte i ovo...