Home VestiBiznis & Finansije Novi direktor Nestlé Adriatic najavljuje proširenje proizvodnih linija u Srbiji

Novi direktor Nestlé Adriatic najavljuje proširenje proizvodnih linija u Srbiji

by bifadmin

Аnsgar Borneman, nekadašnji glavni menadžer kompanije Nestlé u Srbiji i izvršni direktor divizije Nestlé sladoleda u regionu, imenovan je za novog regionalnog direktora kompanije Nestlé Adriatic. U 2013. u Srbiji će početi da se proizvode i neki od proizvoda iz uvoznog programa.

„Naša posvećenost kontinuiranom rastu u Adriatik regionu bila je jedan od najvažnijih pokretača poslovanja u prethodnom periodu, a istovremeno je definisala i naš budući pravac poslovanja. Finalizacija akvizicije Centroproizvoda, investicije i modernizacija proizvodnog pogona u Surčinu prošle godine, jasni su pokazatelji poslovne strategije kompanije Nestlé. U 2013. godini planiramo proširenje sadašnje proizvodne linije na proizvode koji se trenutno uvoze, a takođe smo razvili i jasnu strategiju izvoza proizvoda iz Surčina u Evropsku uniju“, izjavio je Ansgar Borneman, prilikom svog imenovanja na novu funkciju.

Borneman je na poziciji regionalnog direktora zamenio Marka Travalju koji se vratio u Italiju gde će u kompaniji Nestlé Purina PetCare zauzeti poziciju glavnog menadžera poslovanja za područje južne Evrope. Pre nego što se priključio kompaniji Nestlé, Ansgar Borneman stekao je važno iskustvo i stručnost radeći u drugim međunarodnim prehrambenim kompanijama širom sveta.

Pročitajte i ovo...