Home VestiEkonomija Banca Intesa daje subvencionisane kredite za likvidnost i obrtna sredstava

Banca Intesa daje subvencionisane kredite za likvidnost i obrtna sredstava

by bifadmin

Banca Intesa je počela da plasira subvencionisane kredite za likvidnost i finansiranje obrtnih sredstava namenjenih preduzetnicima i malim i srednjim preduzećima iz ovogodišnjeg programa Vlade Republike Srbije. Za samo sedam dana, Banka je primila više od 1.200 zahteva za ovu vrstu zajma.

Kredite za likvidnost i obrtna sredstva sa subvencijom kamate Banca Intesa odobrava u dinarima i sa valutnom klauzulom, u maksimalnom iznosu do 30 miliona dinara za preduzetnike i mala preduzeća, odnosno do 200 miliona dinara zasrednja privrednadruštva. Zajmovi se plasiraju sa rokom otplate do 18 meseci i grejs periodom u trajanju od 5 meseci tokom kojeg korisnik kredita izmiruje samo kamatu. Nominalna kamatna stopa za dinarski model zajma jednaka je visini referentne kamatne stope Nardone banke Srbije za kredite u dinarima, dok zakreditesa valutnom klauzulom iznosi 3,5 odsto na godišnjem nivou.

Subvencionisani krediti za likvidnost i finansiranje obrtnih sredstava dostupni su i korisnicima kredita iz prošlogodišnjeg programa subvencija, bez obzira na to dali je prethodni zajam otplaćen.

Pročitajte i ovo...