Home VestiIT i nauka “Lightspeed” izmešta razvoj IT proizvoda u Novi Sad

“Lightspeed” izmešta razvoj IT proizvoda u Novi Sad

by bifadmin

“M&I Systems, Co. Group”, srpska kompanija za informatički inženjering i menadžment konsalting, postaje strateški partner jedne od vodećih američkih kompanija za onlajn berzansko poslovanje.

Njujorška kompanija „Lightspeed“ razvila je naprednu platformu za onlajn trgovinu akcijama i hartijama od vrednosti, za hedž fondove, kao i procenu rizika, a prema rečima generalnog direktora kompanije „M&I Systems, Co. Group“ Vladana Balabana, takozvani „institucionalni razvoj“, koji bi ova američka kompanija mogla da izmesti u Srbiju predstavlja znatno više od klasičnog outsourcing-a: „Naša želja i cilj su da „Lightspeed“ izmesti celokupan institucionalni razvoj u Srbiju, gde bi koristila naša znanja i iskustva, alate, programere i konsultante. Takav poslovni aranžman sa sobom nosi dosta toga, od otvaranja novih radnih mesta, pa sve do velikog izvoznog potencijala. Voleli bismo da „M&I Systems, Co. Group“ u budućnosti postane konsultantska kuća i podrška za rešenja „Lightspeed“-a u Evropi“, objašnjava Balaban.

Američka kompanija „Lightspeed“ razvila je napredni softver koji korisnicima omogućava direktan pristup tržištu trgovine akcijama, odnosno onlajn kupovinu i prodaju u realnom vremenu. “Zahvaljujući naprednoj platformi koju je razvio „Lightspeed“,u onlajn trgovanju mogu učestovati amateri – neko ko iz hobija kupuje ili prodaje akcije, ali i profesionalci kojima je to zanimanje. Ceo opisani proces isti je kao na snimcima sa velikih berzi, samo umesto velikih ekrana na Volstritu trgovci prate stanje na monitorima svojih računara”, objašnjava Balaban.

„Lightspeed“ je sa novosadskom kompanijom ostvario dugogodišnju saradnju, a potpisivanje novog sporazuma još jedan je u nizu uspešnih projekata koji su realizovale te dve softverske kompanije. „M&I Systems, Co. Group“ je jedna od vodećih domaćih kompanija u ERP, BPM i BI rešenjima, sa više od 20 godine iskustva i više od 250 klijenata u regionu.

Pročitajte i ovo...