Home VestiEkonomija Wiener Städtische u Srbiji ukupno u državne obveznice uložilo 91 milion evra

Wiener Städtische u Srbiji ukupno u državne obveznice uložilo 91 milion evra

by bifadmin

Wiener Städtische osiguranje obeležava ove godine 10 godina rada u Srbiji. Kompanija je osnovana 4. februara 2003. godine kao greenfield investicija vodećeg koncerna u centralnoj i istočnoj Evropi –  Vienna Insurance Group (VIG). Jedna je od prvih kompanija koje su u Srbiji osnovane kao domaće osiguranje sa stranim kapitalom, a prvo takvo kompozitno društvo. Matična kompanija – VIG, je u poslove osiguranja, izgradnju poslovne zgrade VIG Plaza i osnivanje kompanije za reosiguranje Wiener RE, u Srbiji do sada uložila oko 64 miliona evra.


Za kratko vreme Wiener Städtische osiguranje je na tržištu Srbije postalo prepoznatljivo po svojoj ponudi u segmentu osiguranja života i fleksibilnoj  ponudi neživotnih osiguranja.
Od skromne premije od 128,4 miliona dinara u prvoj godini i 21 pozicije, kompanija je uspela da za kratko vreme, zauzme četvrtu poziciju na tržištu, a 2006. prvu u životnom osiguranju gde je i dalje jedan od lidera sa najvećom matematičkom rezervom od 10,7 milijardi dinara.

Tokom decenije poslovanja kompanija je izdala preko 750.000 polisa svih vrsta osiguranja, a za deset godina isplatila je odštetne zahteve u vrednosti oko 11,5 milijardi dinara. Wiener Städtische osiguranje je razvijajući prodajnu mrežu i dostupnost otvorilo preko 50 predstavništava širom Srbije i danas ima oko 200.000 osiguranika.

Wiener Städtische osiguranje je u 2012. godini ostvarilo rast od 10,3 odsto što je dvostruko više od rasta tržišta. Prošle godine ostvarena je premija od 5,7 milijardi dinara, čime je i tržišno učešće povećano na oko 9%.

Pročitajte i ovo...