Home VestiBiznis & Finansije Holcim otvorio novu fabriku betona

Holcim otvorio novu fabriku betona

by bifadmin

Kompanija Holcim je danas Dobanovcima otvorila novu fabriku betona, u koju je uloženo dva miliona evra. Generalni direktor Holcima u Srbiji Klaudio Soare rekao je da kapacitet fabrike 100.000 tona betona godišnje i da će najveći deo proizvodnje biti plasiran na tržište Srbije.

„Ovo je poseban dogadjaj za Holcim, jer u celoj Evropi poslovanje gradjevinske industrije ne stoji dobro. Holcim u Srbiji sada otvara drugu fabriku betona, posle fabrike otvorene 2006. godine u Krnjači, i to zato što veruje u budući razvoj Srbije“, kazao je Soare. On je dodao da je Holcim od 2002. godine uložio u Srbiju više od 130 miliona evra.

holcim
„Uvereni smo da će veliki infrastukturni projekti tek doći u Srbiju, poput izgradnje železnice, vetrenjača i puteva“, kazao je Soare.

Švajcarska kompanija Holcim, osim dve fabrike betona, u Srbiji ima i cementaru u Novom Popovcu, u opštini Paraćin, kao i kompaniju za eksploataciju peska i šljunka iz Dunava. Holcim planira da u 2013. godini investira četiri miliona evra u Srbiji, rečeno je na otvaranju fabrike betona u Dobanovcima.

Pročitajte i ovo...