Home VestiEkonomija Novi direktor AXA osiguranja: Plan je da do 2015. budemo među prvih 5 na tržištu

Novi direktor AXA osiguranja: Plan je da do 2015. budemo među prvih 5 na tržištu

by bifadmin

Osiguravajuća kompanija AXA, članica AXA Grupe – lidera na svetskom tržištu osiguranja, predstavila je svog novog direktora u Srbiji Adamantiosa Hadžistilisa, kao i svoje planove da u naredne dve godine uđe u top 5 osiguravajućih kuća na lokalnom tržištu.

Na pitanje novinara da li će to učiniti organskim rastom ili akvizicijama (koje su sastavni deo poslovanja AXA Grupe u proteklih 25 godina) g. Hadžistilis je odgovorio da će proširivanjem asortimana usluga i inovacijama unaprediti poziciju AXA osiguranja na lokalnom tržištu, a u međuvremenu će pratiti prilike na tržištu i shodno njima se odlučiti za moguće preuzimanje neke druge kuće.

axa

Za dve godine, koliko je na našem tržištu, AXA osiguranje je najviše poslovalo sa bankama, ali kako kažu, nedavno je ta situacija počela da se menja. Prošle godine broj klijenata im je porastao za 75% na 56.000, a u prvom kvartalu ove godine na 63.000. Kako bi mogli da ponude više kanala distribucije, odnosno veći broj različitih usluga, ove godine planiraju povećanje broja zaposlenih za 63%.

AXA Grupa inače ima 102 miliona klijenata širom sveta a g. Hadžistilis tvrdi da uspešno posluje zbog diversifikacije, kako poslovne, tako i geografske. Grupa se bavi osiguranjem, upravljanjem aktivom i štednjom, kao i zdravstvenom zaštitom, na gotovo svim kontinentima. Kada se negde pogoršaju uslovi poslovanja, kao sada u evrozoni, negde se obično poboljšaju, kao npr. trenutno u Latinskoj Americi. Na tim principima diversifikacije posluje AXA grupacija koja je u 2012. imala rast prihoda u odnosu na prethodnu godinu od 4 milijarde evra.

Da podsetimo, ogranak globalne osiguravajuće kuće u Srbiji, AXA osiguranje, osnovan je 2010. godine, da bi naredne godine od Narodne banke Srbije dobio licencu za neživotno osiguranje. U 2012. pokrenuo je biznis sa privredom, i počeo da razvija i druge kanale distribucije.

Pročitajte i ovo...