Home VestiEkonomija Počinje isplata obveznica stare devizne štednje u Eurobank

Počinje isplata obveznica stare devizne štednje u Eurobank

by bifadmin

Eurobank, kao zvanični agent Vlade Srbije, servisira isplatu ovogodišnje rate obveznica stare devizne štednje koja dospeva od 31. maja.

Sredstva su obezbeđena iz budžeta Republike Srbije, te će tako biti isplaćeni svi klijenti koji dostave validnu dokumentaciju. Klijenti će naplatiti svoje obveznice uz prezentovanje važeće lične isprave (lična karta, izbeglička legitimacija, legitimacija raseljenog lica ili pasoš) i izvoda o stanju na računu u Centralnom registru, depou i kliringu za hartije od vrednosti (CRHoV).

novac eurobank

Pored gore navedenih dokumenata dodatni dokument će biti neophodan samo klijentima čija dospela rata prelazi iznos od EUR 5.000, a koji se do sada nisu obraćali Banci, kao i klijentima koji nisu podizali svoje obveznice u poslednje dve ili više uzastopnih godina. Ukoliko se isplata obavlja ovlašćenom licu, koje bi trebalo da priloži dodatni dokument, ono pored svog dodatnog dokumenta prilaže i fotokopiju vlasnikovog identifikacionog dokumenta. Kao dodatni dokument u ovu svrhu se može prihvatiti: pasoš, vozačka dozvola, overena zdravstvena knjižica, poslednji ček od penzije, telefonski račun za prethodni mesec, račun za utrošenu električnu energiju ili račun komunalnih usluga za prethodni mesec.

Pročitajte i ovo...