Home VestiEkonomija Intesa Sanpaolo i Telefónica pružaju podršku inovativnim start up projektima u Evropi

Intesa Sanpaolo i Telefónica pružaju podršku inovativnim start up projektima u Evropi

by bifadmin

Intesa Sanpaolo Start-Up Initiative (SUI), platforma matične grupacije Banca Intesa namenjena početnim preduzetničkim projektima i Wayra, globalni start up akcelerator kompanije Telefónica, potpisali su ugovor o partnerstvu kako bi pružili podršku inovativnim start up projektima u Evropi.

Sporazumom se uspostavlja sinergija između ove dve inicijative i usmerava na podršku preduzetništvu i inovativnom ekosistemu, kroz razmenu poslovnih ponuda u relevantnim tehnološkim oblastima, mentoring, pružanje usluga akceleracije, poslovni razvoj, međunarodnu ekspanziju i potragu za investitorima za najbolje start-up projekte sa određenih teritorija iz oba programa.

intesa

Partnerstvo između velike telekomunikacijske kompanije i velike finansijske institucije može da stvori važne i održive prilike za novu generaciju preduzetnika. Sporazum predviđa inkluziju Wayra start up preduzeća u arene Intesa Sanpaolo Start-Up Initiative (SUI) i obrnuto, organizacija kobrendiranih događaja, kao i razmena znanja, iskustava i drugih resursa između SUI i Wayra-e.

Intesa Sanpaolo i Wayra shvataju da njihovo direktno uključenje u podršku inovativnim start-up projektima predstavlja strateški potez ka poboljšanju njihove dugoročne konkurentnosti, njihovih klijenata i ekonomija u kojima posluju.

Pročitajte i ovo...