Home VestiEkonomija SAP raste uprkos krizi

SAP raste uprkos krizi

by bifadmin

U okviru 9. godišnjeg SAP-ovog biznis foruma čelnici ove kompanije u regionu istakli su da je 2012. godina bila jedna od najuspešnijih u Srbiji, sa ostvarenim rastom od oko 25%.

sap

Direktor SAP za Jugoistočnu Evropu Vojislav Genić istakao je da su poslovni rezultati kompanije u Srbiji u 2012. godini bili iznad svih očekivanja, te da je ukupno ostvaren rast od oko 25% u odnosu na prethodnu godinu, a čak 35% u segmentu softvera. „Naši poslovni partneri biraju SAP-ova rešenja jer su izuzetno prilagođena lokalnim tržištima, a dokaz za takvu praksu imamo prilike u lokalizaciji softvera u Hrvatskoj, sa automatski uračunatim fiskalizacijama, PDV-om i eurostatom pred ulaskom ove zemlje u EU“, rekao je Genić. Prema njegovim rečima 140 globalnih kompanija je partner SAP-a u Srbiji, a prema poslednjim podacima 35% državnog BDP u našoj zemlji ostvarile su kompanije koje koriste SAP-ova rešenja.
Prema tržišnoj kapitalizaciji SAP je treći svetski nezavisni proizvođač softvera, sa više od 238.000 korisnika u 188 zemalja i više od 65.500 zaposlenih i godišnjim prihodom od 16,22 milijardi evra.

Pročitajte i ovo...