Home Vesti Bosch: U 2012. god. ostvaren promet od 24 miliona evra.

Bosch: U 2012. god. ostvaren promet od 24 miliona evra.

by bifadmin

U skladu sa prošlogodišnjim trendom, Bosch Grupa je u Srbiji, Crnoj gori, Makedoniji i na Kosovu ostvarila promet od 24 miliona evra, a u 2013. godini se očekuje dalji rast prometa. Početak proizvodnje u fabrici za proizvodnju sistema brisača u Srbiji planiran je za avgust.

bosch

Izgradnja proizvodnog pogona za proizvodnju sistema auto-brisača u Pećincima je u toku, kaže se u saopštenju kompanije Bosch. „Veoma sam uzbudjena zbog pozitivnih rezultata pilot-proizvodnje koja je počela u junu ove godine i verujem da je ovo veliki izazov i veliki uspeh za poslovanje Boscha u Srbiji,“ rekla je gospođa Jovanka Jovanović, Generalni Direktor Bosch Srbija. Proizvodnja u fabrici će početi u avgustu i do kraja 2013. god. će biti zaposleno više od 100 saradnika.

U poslovnoj 2012. godini promet Bosch-a je porastao za 1,9% na 52,5 milijardi evra. Dobit pre oporezivanja iznosila je 2,8 milijardi evra. Poslovne oblasti su zabeležile različite rezultate. U 2012. godini najveća poslovna oblast Automobilske tehnologije ostvarila je za 2,1% veći ukupan prihod odn. 31,1 milijardu evra. Ukupan prihod poslovne oblasti Industrijske tehnologije je stagnirao i iznosi osam milijardi evra. Poslovna oblast robe široke potrošnje i građevinskih tehnologija je ostvarila ukupan prihod od 13,4 milijarde evra, odnosno rast od 2,5%. Tokom godine broj zaposlenih na globalnom nivou se neznatno povećao – otvoreno je 3.400 novih radnih mesta, te ukupan broj zaposlenih sada iznosi 305 900. Sveukupno Bosch je u 2012. investirao otprilike 8 milijardi evra u budućnost kompanije: 4,8 milijardi evra za istraživanje i razvoj kao i 3,2 milijarde evra za kapitalne investicije.
U 2013. godini se očekuje rast prometa između dva i četiri posto. Bosch će nastaviti s merama koje su prošle godine uvedene u cilju poboljšanja rezultata – kao što su ograničenja fiksnih troškova, kapitalnih investicija i akvizicija. Bosch će i dalje odlučno slediti glavne smernice svoje strategije svojim sistemima za očuvanje životne sredine, povećanje energetske efikasnosti i sigurnosti. Bosch kroz modernizaciju energetskih sistema u zgradama vidi ogroman potencijal za razvoj energetske efikasnosti i ostvarivanje dobrih poslovnih rezultata. Od 1. januara 2013. Bosch je osnovao četvrtu poslovnu oblast Energetskih i građevinskih tehnologija. Ova poslovna oblast je u 2012. godini ostvarila promet od 5 milijardi evra. Bosch očekuje da će rastu ukupnog prihoda doprineti inovativni i korisni proizvodi, poslovni modeli bazirani na korišćenju interneta kao i dalje širenje međunarodne prisutnosti.

Pročitajte i ovo...