Home Vesti Delez se povlači iz Crne Gore

Delez se povlači iz Crne Gore

by bifadmin

Belgijski trgovinski lanac Delez grupa (Delhaize Group) objavio je danas da je postigao dogovor sa crnogorskom kompanijom Ekspo komerc (Expo Commerce) o prodaji svih 25 prodavnica „Maksi“, „Mini maksi“ i „Tempo“ u Crnoj Gori. Kao razlog povlačenja sa crnogorskog tžišta navedena je „primaljiva ponuda“ koja će povećati vrednost kompanije. Delez je u 2012. godini ostvario prihod od oko 50 miliona evra.

delhaize_montenegro
Delez i Ekspo komerc će ubuduće u Crnoj Gori poslovati na osnovu ugovora o franšizingu, što znači da će novi vlasnik radnji zadržati dosadašnje nazive „Maksi, „Mini Maksi“ i „Tempo“. Ta imena je Delez nasledio od Delte, od koje je u martu 2011. godine kupio maloprodajni lanac u pet zemalja regiona. Očekuje se da se transkacija u Crnoj Gori biti završena u četvrtom kvartalu 2013.godine, za šta treba da se dobije saglasnost regulatornih tela. Kompanija Ekspo je osnovana 1991. godine sa sedištem u Kotoru u Crnoj Gori, a od 1998. godine posluje pod imenom Ekspo komerc. Osnovne delatnosti kompanije su trgovina na veliko i malo mešovitom i prehrambenom robom i usluge.

Delez grupa je prisutna u devet zemalja na tri kontinenta, a u Srbiji ima oko 360 prodajnih objekata. Zaposleni u Delezom objektima u Srbiji, kako tvrde u toj kompaniji, ne treba da strahuju za posao jer će se Delez još više fokusirati na osvajanje liderske pozicije u zemljama u kojima posluje. Prioritet je postizanje veće profitabilnosti u Bosni i Hercegovini, a u Srbiji jačanje brendova i održanje liderske pozicije.

Pročitajte i ovo...