Home VestiBiznis & Finansije Kolona od 10 kilometra na graničnom prelazu Batrovci

Kolona od 10 kilometra na graničnom prelazu Batrovci

by bifadmin
Na graničnom prelazu Batrovci kamioni sporo prolaze zbog problema s elektronskim sistemom posle ulasaka Hrvatske u EU, a kolona je danas duga više od 10 kilometara. Putnički saobraćaj na tom graničnom prelazu Srbije sa Hrvatskom se obavlja bez zastoja.Oko 100 kamiona jutros do osam sati prešlo granicu na Batrovcima,a carisnke službe Hrvatske najavljuju da će za dva dana biti normalizovan saobraćaj na tom graničnom prelazu.

Ministar saobraćaja Srbije Milutin Mrkonjić obišao je danas prelaz Batrovci i rekao da će, u dogovoru sa policijom, biti obezbeđena još jedna traka za prolaz kamiona sa lako kvarljivom robom. On je procenio da bi transportni saobraćaj trebalo da se normalizuje za oko 55 sati i  rekao da će zatražiti hitan razgovor s ministrom saobraćaja Hrvatske i direktorom hrvatske carine kako da se što pre reše tehnički problemi na tom graničnom prelazu sa hrvatske strane.

Mrkonjić je kazao da je Auto moto savez Srbije (AMSS) već obezbedio pomoć transporterima u hrani i vodi i da će u toku dana Ministarstvo videti da se na Batrovce dopremi desetak cisterni sa vodom, poljski toaleti i da se obezbedi jedan sanitet koji će tu stalno biti prisutan.

kamioni kolaps

„Ovo su nevolje koje prate uvođenje svih novih stvari”, rekao je Mrkonjić, dodajući da je očigledno da „hrvatske kolege nisu bile spremne za primenu novih propisa”. Dodao je da zbog tog hrvatskog lošeg iskustva Srbija treba da izvuče pouke i na vreme se pripremi kada bude ulazila u EU.
Komandir Pogranične policije u stanici Batrovci, Đorđe Borđoški, rekao je da kamioni čekaju sa srpske strane da uđu u Hrvatsku oko 30 sati i da u koloni ima između 700 i 800 kamiona.

Predsednik Udruženja za međunarodni transport i logistiku Neđo Mandić je izjavio da su predstavnici te asocijacije prisutni na prelazu kako bi pomogli kamiondžijama, i da bi šteta bila što manja.


Mandić je naveo da je do sada samo jedna cisterna sa pokvarenim višnjama vraćena u Kruševac.

Pročitajte i ovo...