Home VestiEkonomija Yahoo u julu prestigao Google u SAD

Yahoo u julu prestigao Google u SAD

by bifadmin

Po prvi put od jula 2011. godine više posetilaca je u jednom mesecu posećivalo portale u vlasništvu Yahoo-a, nego one koji pripadaju operateru najvećem svetskom pretraživaču Google-u.

yahoobuilding

Tokom jula meseca preko 196 miliona internet korisnika u Sjedinjenim Državama posetilo je Yahoo.com i njemu pripadajuće sajtove, što je za čak 21% više nego u julu prošle godine. To je bilo dovoljno da ova kompanija na nacionalnom tlu zabeleži prednost od oko 1% (odnosno 4,3 miliona posetilaca) u odnosu na konkurentski Google, po prvi put u poslednje dve godine, prema podacima statističkog sajta ComScore. U izveštaj nisu uključeni i podaci o poseti sajta Tumblr, koga je Yahoo kupio ranije ove godine.

Poznavaoci prilika za ovaj preokret u trendu zasluge daju izvršnoj direktorki Marisi Majer, koja je pre godinu dana došla baš iz Google-a. Ona je, između ostalog, insistirala od veb dizajnera da uanprede izgled i efiksanost svih stranica i usluga kompanije, pa su promenjene naslovna strana, mejling usluge, kao i segment vremenske prognoze, dok je u toku svojevrsna internet kampanja izmene loga kompanije, u kojoj učestvuju i svi posetioci. Majerova je ranije naglasila da je za postizanje uspeha potrebno uspostaviti lančanu reakciju razvoja: ljudi-proizvodi-internet saobraćaj-profit, ali ova poslednja stavka još uvek ne beleži rast – prihodi u drugom kvartalu ove godine pali su za 1% na 1,07 milijardi dolara, prenosi Bloomberg.

Pročitajte i ovo...