Home VestiEkonomija Erste Banka dobila nagradu za Najbolji program volontiranja

Erste Banka dobila nagradu za Najbolji program volontiranja

by bifadmin

Forum poslovnih lidera Srbije i Smart kolektiv su po treći put dodelili Nagrade za korporativno volontiranje. Ovogodišnji dobitnik glavne nagrade je Erste Banka, za program volontiranja koji je usklađen sa strategijom društveno odgovornog poslovanja kompanije i koji ostvaruje dugoročne uticaje na razvoj lokalne zajednice i zaposlenih.

Klub volontera Erste Banke danas čini oko 350 zaposlenih, što je više od trećine ukupnog broja ljudi koji rade u Erste Banci u Srbiji. Tokom prethodnih šest godina volonterskog programa, zaposleni Erste Banke odvojili su oko 3.500 sati kako bi pomogli u rešavanju društvenih problema u zajednicama u kojima rade. Učinili su pozitivne promene u 13 gradova.

Vrtić Leptirić pre i posle akcije sređivanja 2

Vrtić Leptirić pre i posle akcije sređivanja 

Samo tokom septembra prošle godine zaposleni u Erste Banci pomogli su uređivanje škole „9. maj” u Zrenjaninu, kako bi osnovcima i srednjoškolcima sa invaliditetom koji je pohađaju omogućili školovanje u lepšem okruženju. Usledila je Beogradska rolerijada, kao i podrška kraljevačkoj nevladinoj humanitarnoj organizaciji „SOS Dečije selo”, koja je posvećena dobrobiti dece i jačanju porodica i zajednice. Potom su usledile brojne akcije na Fruškoj Gori, akcija „Naš Niš“ za pomoć specijalizovanoj školi za osnovno i srednje obrazovanje „14. oktobar”, zatim prikupljanje knjiga za Narodnu biblioteku Bor, a ove godine, u velikoj akciji u Sremskim Karlovcima i Futogu učestvovalo je preko 130 Erste volontera na 10 radnih lokacija.

Pročitajte i ovo...