Home VestiEkonomija Misija MMF sutra počinje razgovore sa delegacijom Srbije

Misija MMF sutra počinje razgovore sa delegacijom Srbije

by bifadmin

U Beograd danas stiže Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i sutra će u Narodnoj banci Srbije početi razgovore sa delegacijom Srbije.

Misiju, koja će u Beogradu boraviti do 7. oktobra, predvodi Suzana Murgasova, a delegaciju Srbije guvernerka NBS-a Jorgovanka Tabaković i ministar finansija Lazar Krstić.

Tokom posete predstavnika MMF-a biće razmotrena najnovija makroekonomska kretanja u Srbiji, program reformi, kao i priprema budžeta za 2014. i dugoročne fiskalne strategije. Razgovaraće se i o izvršenju budžeta za ovu godinu, monetarnoj politici, kretanjima javnog duga, strukturnim reformama.

pregovori

Očekuje se da će se najviše polemika voditi o reformama penzijskog sistema i propisima o tržištu rada. MMF se zalaže za strožije uslove penzionisanja, čemu se protivi Partija ujedinjenih penzionera Srbije, članica vladajuće koalicije, kao i sindikati.

Ministar finansija Lazar Krstić je izjаvio da ћe Srbija razmotriti mogućnost pregovora o novom aranžmanu s MMF-om posle usvajanja budžeta za 2014. godinu i okončanja tehničke misije te finansijske institucije. On je rekao da bi, ako bi se ušlo u pune pregovore sa MMF-om, to bilo u prvom kvartalu sledeće godine.

Pročitajte i ovo...