Home Vesti Senzorna soba za decu s posebnim potrebama

Senzorna soba za decu s posebnim potrebama

by bifadmin

U nastavku akcije „Pokrenimo motor ljubavi“, povodom obeležavanja desetogodišnjice poslovanja kompanije, „Lukoil Srbija“ uručena je donacija Osnovnoj školi „Sava Jovanović Sirogojno“ u Zemunu.

senzorna soba

Kompanija „Lukoil Srbija“ je nabavila interaktivnu senzornu sobu za decu sa posebnim potrebama koja pohađaju ovu školu, u želji da pomogne njihovom uspešnijem razvoju. Senzorna soba je jedno od ključnih pomagala, jer omogućava izolaciju i atmosferu u kojoj se simulacija efekata dozira i uspostavlja drugačiji kontakt bliskosti i poverenja sa detetom. Senzorna soba, po rečima direktora škole Salima Goranca, za 122 deteta, koliko trenutno pohaća ovu školu, predstavlja značajan napredak u obrazovanju. „U okviru ove škole, koja je među najvećim te vrste u našoj zemlji, pored matičnog ima i pet isturenih odeljenja, a u planu je da se deca sa posebnim potrebama obrazuju od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta“.
Uz konstataciju da je danas mnogim srpskim školama potrebna podrška, generalni direktor kompanije „Lukoil Srbija“ Igor Semeničev je istakao da će kompanija i ubuduće pomagati ovakve akcije. “U okviru socijalno odgovornih projekata odlučili smo da OŠ „Sava Jovanović Sirogojno“ poklonimo senzornu sobu. Ovo je savremeno tehnološko sredstvo, koje će značajno doprineti mentalnom i fizičkom razvoju učenika.“

Pročitajte i ovo...