Home Vesti Telenor grupa među svetskim liderima po pitanju održivosti

Telenor grupa među svetskim liderima po pitanju održivosti

by bifadmin

Svetski indeks održivosti Dow Jones objavio je danas godišnju rang listu korporativnih lidera koji posluju u skladu sa principima održivog razvoja, a na polju telekomunikacija Telenor se nalazi među svetskim liderima. Telenor se 12 godina zaredom nalazi na ovoj listi, a ove godine je Grupa imala 90 poena od mogućih 100, čime je popravila rezultat za sedam poena u odnosu na prethodnu godinu.

telenor

Indeks održivosti DJSI postao je glavna referenca za priznavanje svetskih lidera u oblasti korporativne održivosti. DJSI procena obuhvata detaljnu analizu ekonomskih, ekološkiih i društvenih kriterija sa posebnim fokusom na specifične rizike i mogućnosti industrije. Takođe, u ovogodišnjem izveštaju Global 500 Climate Change Report organizacije Carbon Disclosure Project Telenor Grupa nalazi se na trećem mestu u odnosu na desetu poziciju prošle godine.

Prvi put ove godine Telenor Grupa uvrštena je i među lidere prema učinku na polju klimatskih promena. Ovo rangiranje podvlači značaj kompanija koje su se našle na listi FTSE Global Equity Index Series (Global 500), a koje su potvrdile posvećenost očuvanju životne sredine. Najviša ocena za učinak iz oblasti klimatskih promena preduslov je za pojavljivanje na listi CPLI. U obzir se uzima veći broj kriterija koji imaju veze sa merenjem, proverom i upravljanjem karbonskim otiskom, a 56 kompanija koje se pojavljuju u izveštaju Global 500 pojavljuju se i u indeksu CPLI za 2013.

Pročitajte i ovo...