Home VestiEkonomija Bassilichi grupa na srpskom tržištu

Bassilichi grupa na srpskom tržištu

by bifadmin

Bassilichi grupa, vodeća italijanska kompanija u sektoru outsourcinga poslovnih procesa, kupila je u julu 80 odsto kapitala Asoft4Solutions, srpske kompanije osnovane 2008. godine, specijalizovane za prodaju, instalaciju i održavanje POS uređaja, bankomata i interaktivnih automata po sistemu potpunog outsourcing-a. Nakon akvizicije, ime kompanije je promenjeno u Bassilichi CEE. Nemanja Paunović, izvršni direktor Asoft4Solutions, nastaviće da bude na čelu nove kompanije, dok će Danilo Rivalta, direktor za međunarodno poslovanje, u njoj zastupati interese Bassilichi grupe.

Bassilichi CEE zapošljava 32 ljudi kvalifikovanih za rad na platnim sistemima. Sa sedištem u Beogradu, kompanija je kroz svoju mrežu prisutna i u Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Albaniji i Crnoj Gori. Danas kompanija održava 11.000 POS uređaja i 700 bankomata za klijente kao što su UniCredit Bank Srbija, Credit Agricole, AIK Bank, Marfin Bank, NLB banka i Nova banka. Istovremeno je zvanični distributer kompanije Diebold i distributer Ingenico terminala, u komercijalnoj oblasti.

nova firma

Kompanija će se u budućnosti posebno fokusirati na POS terminale za benzinske pumpe, kioske, automate i punktove za plaćanje putarina sa PayPass tehnologijom, a u cilju doprinosa brzom širenju beskontaktnog plaćanja u balkanskom regionu. Već je instalirano 346 beskontaktnih čitača na 200 uređaja.

„Izabrali smo Srbiju jer želimo da ova zemlja postane platforma za širenje našeg poslovanja u centralnoj i istočnoj Evropi“, rekao je Danilo Rivalta, direktor međunarodnog poslovanja u Bassilichi grupi. „Naša strategija će se ogledati u ulaganju sredstava i tehnologija, ne samo da u cilju širenja instalirane baze POS uređaja i bankomata, već i ulaska na tržište izdavanja i sticanja kartica“, zaključio je Rivalta.

Bassilichi u Italiji pruža široku ponudu proizvoda i usluga koje se tiču elektronskog plaćanja, od outsourceovanog upravljanja sa preko 8.000 bankomata i više od 225.000 POS uređaja širom zemlje, do usluga korporativnog bankarstva i elektronske trgovine. Pored toga, kroz sopstvenu POS mrežu Bassilichi obezbeđuje niz inovativnih i funkcionalnih servisa sa dodatnom uslugom, kao što su: Taxi mreža Italija, računi za gorivo, prenos novca, poklon vaučeri, programi vernosti, elektronski novčanik, vaučeri za hranu, kućno bankarstvo.

Pročitajte i ovo...