Home VestiEkonomija I Facebook u trci za Blackberry?

I Facebook u trci za Blackberry?

by bifadmin

Wall Street Journal piše da su izvršni direktori kanadskog proizvođača mobilnih (pametnih) telefona juče održali sastanak sa rukovodiocima kompanije Facebook u Kaliforniji i pretpostavlja da će on dovesti do razvoja dugo spominjanog Facebook telefona.

blackberry
Za preuzimanje finansijski posrnule kompanije Blackberry svoje interesovanje su već pokazali veliki igrači na IT tržištu, poput SAP, Google, Cisco, kineski Lenovo, kao i Cerebrus Capital. Iako je pre izvesnog vremena saopšteno da je prodaja Blackberry-ja je zapravo već dogovorena, i to njegovom najvećem akcionaru, Fairfax International-u, po ceni od 9% po akciji, za ukupno 4,9 milijardi dolara, investitori nisu još uvek uvereni da je ta prodaja zaista finalizovana, pa i dalje pogađaju najbolju ponudu sa predstavnicima kanadske kompanije.

S druge strane, Mark Cukerberg je nedvano izjavio da lansiranje „Facebook telefona jednostavno nema smisla u ovom trenutku“, ali takođe i da mu je veliak želja da njegova društvena mreža postane homepage na svakom Android telefonu u skorijoj budućnosti. HTC-ov model, koji su mnogi nazvali prvim „Facebook telefonom“ pokazao se kao tržišni promašaj. Takođe, ni baza kupaca Blackberry-ja, državni sektor i velike kompanije, ne ide u prilog Cukerbergovoj ciljnoj grupi. A treba imati u vidu i da je Google kupio Motorolu za 12,5 milijardi dolara, a da ona dve godine kasnije i dalje ostvaruje veliek gubtike.

Pročitajte i ovo...