Home VestiBiznis & Finansije Kolberg kupio SBB

Kolberg kupio SBB

by bifadmin

Kompanija Kolberg Kravis Roberts (Kohlberg, KKR) objavila je danas da je potpisala konačan sporazum o preuzimanju SBB/Telemah grupe (Telemach) od kompanije Mid Jurop partners (Europa Partners). Na čelu SBB – Srpske kablovske mreže, ostaće tim predvođen osnivačem kompanije Draganom Šolakom koji će zadržati značajnan udeo u SBB-Telemah grupi. Finansijski detalji transakcije nisu objavljeni.

SBB-Telemah grupa je vodeći kablovski i internet operater u jugoistočnoj Evropi, na tržištu sa 20 miliona potrošača. Taj operater posluje u Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Makedoniji i ima oko 1,7 miliona kablovskih i pretplatnika na satelitsku TV, internet, fiksnu i mobilnu telefoniju.

kolberg kupio sbb

Direktor tima KKR za telekomunikacije i tehnologiju Henrik Kraft je izrazio zadovoljstvo zbog partnerstva sa Šolakom i njegovim timom koji je izgradio „snažnu i sofisticiranu TV i komunikacionu platformu“. Kraft je dodao da se u KKR raduju što će podržati dalji razvoj SBB.

Šolak je istakao da će iskustvo, znanje, globalni resursi i mreža kompanije KKR biti veoma značajni za SBB u narednoj fazi razvoja.

„To je naša prva direktna investicija u jugoistočnoj Evropi“, naglasio je koosnivač KKR Henri Kravis i dodao da je kompanija investirala u više od 40 evropskih kompanija iz 12 zemalja.

KKR je globalna investiciona firma koja je na kraju juna upravljala imovinom vrednom 83,5 milijardi dolara.

Pročitajte i ovo...