Home VestiBiznis & Finansije Komercijalna banka dobila kreditnu liniju

Komercijalna banka dobila kreditnu liniju

by bifadmin

Komercijalna banka iz Beograda dobila je kreditnu liniju Evropskog fonda za jugoistočnu Evropu (EFSE) od 20 miliona evra namenjenu podršci mikro i malim preduzećima u Srbiji.

Sredstva iz kreditne linije EFSE Fonda su namenjena za kreditiranje privatnih mikro i malih preduzeća i preduzetnika (MMP) uključujući i registrovana poljoprivredna gazdinstva. Krediti se odobravaju za finansiranje obrtnih sredstava i investicije (kao što su osnovna sredstva, sirovine i drugi inputi) u svim sektorima privrede.

Poslovanje sa mikro i malim preduzećima je jedna od osnovnih delatnosti Komercijalne banke i predstavlja veliki potencijal za njen dalji rast, saopštila je danas ta banka i ukazala da uspešna saradnja između Komercijalne banke i EFSE-a u ovoj oblasti traje od 2009. godine.

komercijalna_banka_logo

Ta banka im mrežu od preko 220 ekspozitura, koja opslužuje više od 900.000 klijenata.

Zbog svoje široke mreže, Komercijalna banka je jedna od naših najznačajnijih partnera u Srbiji u ostvarivanju misije EFSE-a, usmerene ka mikro i malim preduzećima”, izjavila je Monika Beck, predsedavajuća Odbora direktora EFSE-a i dodala da očekuje da novi kredit omogući pristup finansiranju za više od 3.000 mikro i malih preduzeća i

poljoprivrednika.”

Zamenik predsednika Izvršnog odbora Komercijalne banke Dragan Santovac, povodom ugovora sa EFSE je rekao: “Komercijalna banka AD Beograd je započela proces pregovora radi realizacije predmetne kreditne linije nakon analize uslova koji trenutno važe na tržištu, u nameri da obezbedi što povoljnije uslove kreditiranja za svoje klijente. Cilj koji je ovim ugovorom postignut je obezbeđivanje kreditne linije čija bi sredstva po ročnosti, kamatnoj stopi, nameni… omogućila formiranje proizvoda – kredita koji je konkurentan sa uporednim ponudama banaka prisutnih u ovom segmentu tržišta.”

Pročitajte i ovo...