Home VestiEkonomija Slatka mala kartica OTP banke koja zamenjuje čekove

Slatka mala kartica OTP banke koja zamenjuje čekove

by bifadmin

OTP banka ponudila je svojim klijentima novu Slatku malu karticu, jedinstvenu na našem tržištu, koja na pravi način zamenjuje čekove. Kartica može da se koristi za sve transakcije u zemlji i inostranstvu, na internetu, bankomatima i prodajnim mestima sa oznakom MasterCard.

Slatka mala

Slatka mala kartica OTP banke bolja je od čekova zato što može da se koristi za podizanje gotovine, nema ograničenja u broju čekova i nema potrebe za odlaskom u banku po dodatne čekove. Slatka mala kartica predstavlja jednostavnije sredstvo plaćanja u odnosu na ček, koji je potrebno popuniti prilikom svakog plaćanja

Svaka kupovina ili podizanje gotovine Slatkom malom karticom deli se na jednake rate, u zavisnosti od iznosa transakcije. Sve rate se automatski naplaćuju sa tekućeg računa:

1 rata – transakcija ispod 1.000 RSD
3 rate – transakcija u iznosu 1.000-8.999 RSD
6 rata – transakcija u iznosu 9.000-29.999 RSD
12 rata – transakcija u iznosu 30.000-100.000 RSD

Karticu mogu dobiti sva fizička lica koja primaju zaradu preko tekućeg računa u OTP banci. Kartica se odobrava uz minimalni iznos mesečne neto zarade od 25.000 RSD. Zahtev za izdavanje kartice se može podneti u bilo kojoj filijali OTP banke u Srbiji.

Iznos raspoloživih sredstava na kartici se određuje na osnovu visine zarade i odobrava se do 1,5 neto mesečne zarade. Minimalni odobreni iznos je 10.000 RSD, a maksimalni 100.000 RSD. Nakon svake transakcije pravi se rezervacija za ukupno potrošen iznos koji će biti na raspolaganju nakon otplate poslednje rate. Sredstva obezbeđenja su blanko menica i administrativna zabrana.

Mesečna naknada se obračunava poslednjeg dana u mesecu u iznosu od:

• 0,70% od kreditnog limita (min. 250 RSD) – za klijente koji su koristili karticu i imaju stanje na računu kreditne kartice po osnovu dospelih ili nedospelih rata, naknada i provizija.

• 0,35% od kreditnog limita (min. 200 RSD) – za klijente koji nisu koristili karticu u prethodnom periodu i nemaju nikakve obaveze na stanju računa kreditne kartice po osnovu dospelih ili nedospelih rata, naknada i provizija.

Pročitajte i ovo...