Home VestiBiznis & Finansije Specijalno priznanje predstavnicima Srbije za promociju ženskog preduzetništva u Evropi

Specijalno priznanje predstavnicima Srbije za promociju ženskog preduzetništva u Evropi

by bifadmin

Projekat „Povezivanje poslovnih žena u Srbiji kroz osnivanje i jačanje kapaciteta lokalnih udruženja poslovnih žena“ osvojio je specijalno priznanje za promociju ženskog preduzetništva u Evropi u velikom finalu Takmičenja za najbolju ideju u oblasti promocije preduzetništva, koje je održano u Litvaniji.

Projekat, koji od 2010. godine sprovodi Udruženje poslovnih žena Republike Srbije, za ovo takmičenje predložilo je Ministarstvo privrede. Najnovije evropsko priznanje predstavlja potvrdu izuzetnosti i postojanja kreativnosti i visokog potencijala za razvoj preduzetništva u Srbiji, a ujedno je i najveći uspeh koji je do sada postignut na polju promocije preduzetništva. Priznanje je, u ime Udruženja poslovnih žena primila predstavnica Ministarstva privrede Republike Srbije na svečanoj dodeli u Litvaniji.

osnazivanje zena

Na osnovu rezultata u prethodnom periodu, projekat je u septembru ušao u najuži izbor, da bi se dalje sa još pet projekata iz Belgije, Irske, Poljske, Finske i Velike Britanije takmičio u finalu. Na čelu žirija koji je doneo odluku bila je gospođa Džoana Drejk, direktorka Direktorata za preduzetništvo i industriju Evropske komisije.

Takmičenje za najbolju ideju u oblasti promocije preduzetništva, European Enterprise Promotion Awards, je inicijativa Evropske komisije koja ima za cilj da prepozna i nagradi izuzetne primere podrške i promocije preduzetništva širom Evrope.

I drugi projekat iz Srbije, „Možeš promeniti budućnost“, koji je na takmičenju predstavljen u kategoriji „Investiranje u preduzetničke veštine“, a koji sprovodi NVO Dostignuća mladih u Srbiji, ostvario je zavidan rezultat, plasiravši se u uži izbor između 54 projekta.

Pročitajte i ovo...