Home VestiEkonomija Hrvatski Telekom kreće sa prodajom jeftinije struje

Hrvatski Telekom kreće sa prodajom jeftinije struje

by bifadmin

Hrvatski Telekom (HT) od ponedeljka, 9. decembra, kreće s prodajom električne energije građanima i preduzećima. Struja koju će nuditi domaćinstvima biće 5 odsto jeftinija od cena koju u univerzalnoj usluzi nudi Hrvatska elektroprivreda (HEP), dok će za preduzeća ona biti povoljnija za čak 30 odsto.

struja

Iz Hrvatskog telekoma ističu da su oni jedini snabdevač na tržištu koji neće naplaćivati fiksnu naknadu za snabdevanje električnom energijom, koja za domaćinstva iznosi 9,25 kuna mesečno, a za male i srednje poslovne korisnike 43,75 kuna (cene su izražene sa PDV-om). Ukoliko se usluga sa HT-om ugovori do 31. decembra ove godine, svaki novi privatni korisnik električne energije dobiće dodatni popust u iznosu od 300 kuna, dok će za poslovne korisnike popust biti 575 kuna.

„Odluku da uđemo na tržište snabdevanja strujom doneli smo jer korisnicima možemo da ponudimo stvarno dobru cenu i uslugu. U uslovima žestoke konkurenicje na telekomunikacionom tržištu, zadržali smo vodeću poziciju po kvalitetu usluga zahvaljujući tome što osluškujemo potrebe svojih korisnika i trudimo se na najbolji način da na njih odgovorimo. Isti pristup, uveren sam, može HT dovesti i do pozicije vodećeg alternativnog snabdevača elktričnom energijom“, izjavio je Ivica Mudrinić, predsednik Uprave i glavni direktor HT-a.

Pročitajte i ovo...