Home VestiEkonomija U 2013. AXA osiguranje povećalo premiju, broj klijenata i broj zaposlenih

U 2013. AXA osiguranje povećalo premiju, broj klijenata i broj zaposlenih

by bifadmin

Do kraja godine AXA Osiguranje zabeležiće rast premije od 97 odsto, a broj zaposlenih u odnosu na isti period prošle godine, biće veći tri puta. Kako je ocenjeno na današnjoj konferenciji za novinare, godinu rasta AXA Osiguranja obeležiće i povećanje broja klijenata za 40 odsto. Na osnovu ovih rezultata, kompanija je i dalje najbrže rastuća osiguravajuća kuća na tržištu.

“Ova godina je bila puna izazova za nas. Uspeli smo da realizujemo neke od ključnih strateških ciljeva. Proširili smo prisustvo u svim segmentima distribucije, od bankoosiguranja, brokerske mreže do naše interne prodaje i na to smo veoma ponosni. Imamo preko 160 zaposlenih i po tom osnovu postali smo velika kompanija. Unapređenje efikasnosti u distribuciji i kanalima podrške prodaji uz stalno poboljšanje usluge klijentima, postavili smo kao jedan od temelja našeg dugoročnog prisustva na srpskom tržištu”, izjavio je Adamandios Hadžistilis, generalni direktor AXA Osiguranja, podsetivši tom prilikom, da je kompanija pre tačno tri godine počela da radi u Srbiji.

AXA Osiguranje 2

Prodajna mreža ove godine proširena je otvaranjem poslovnica na Novom Beogradu i Nišu, a sledeće godine biće otvorene još dve filijale. U ovoj godini uspostavljeno je i učvršćeno strateško partnerstvo sa dve renomirane međunarodne banke Credit Agricole i Alpha bankom. Snažan prodor ostvaren je u brokerskom kanalu prodaje, gde se trenutno sarađuje sa 22 internacionalna i domaća partnera.

Pored širenja interne prodajne mreže, u 2014. godini planirana je dalja ekspanzija brokerske mreže i širenje prisustva u bankoosiguranja, a u oblasti proizvoda fokus će biti usmeren na mala i srednja preduzeća.

Pročitajte i ovo...