Home VestiEkonomija GGF Fond i Intesa Leasing potpisali kredit za efikasno korišćenje energije

GGF Fond i Intesa Leasing potpisali kredit za efikasno korišćenje energije

by bifadmin

Fond Green for Growth, Jugoistočna Evropa, (GGF) potpisao je ugovor o kreditu u iznosu od 5 miliona evra sa kompanijom Intesa Leasing sa ciljem da omogući finansiranje projekata energetske efikasnosti (EE) namenjenih privredi i poljoprivrednicima širom Srbije. Novo partnerstvo između Intese Leasing i GGF Fonda je nastavak već uspostavljene uspešne saradnje GGF Fonda sa Banca Intesa, osnivačem i vlasnikom kompanije Intesa Leasing.

Kredit GGF Fonda podržaće rešenost kompanije Intesa Leasing da razvije dugoročno finansiranje projekata energetske efikasnosti putem finansijskog lizinga. Ugovor sa kompanijom Intesa Leasing je prvi kredit GGF Fonda za energetsku efikasnost jednoj lizing kompaniji u Srbiji.

energetska efikasnost

Kredit GGF Fonda je dopunjen sveobuhvatnim paketom podrške od strane GGF Centra za tehničku pomoć u pružanju usluge analize EE tržišta i obuke zaposlenih, uvođenje sistema za monitoring i izveštavanje, kao i usluga energetske revizije. Uz podršku GGF Fonda klijenti kompanije Intesa Leasing moći će da unaprede neefikasnu proizvodnu opremu, da optimizuju proizvodne procese i zamene zastarele mašine i poljoprivrednu mehanizaciju.

Predviđeno je da kredit od 5 miliona evra odobren kompaniji Intesa Leasing rezultira uštedom od 20% primarne energije. To će dovesti do ukupne energetske uštede od približno 50,000 MWh na godišnjem novou i godišnjim smanjenjem emislije ugljen-dioksida od okvirno 12,500 tona.

Pročitajte i ovo...