Home VestiEkonomija Intesa Leasing novi partner Evropskog fonda za jugoistočnu Evropu u Srbiji

Intesa Leasing novi partner Evropskog fonda za jugoistočnu Evropu u Srbiji

by bifadmin

Kompanija Intesa Leasing potpisala je ugovor o kreditu u iznosu od 5 miliona evra sa Evropskim fondom za jugoistočnu Evropu (EFSE), osnovanim od strane Nemačke razvojne banke (KfW) uz finansijsku podršku nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) i Evropske komisije.

rukovanje

“Već dugi niz godina, praktično od osnivanja kompanije, identifikovali smo segment malih i srednjih preduzeća kao motor razvoja privrede Srbije a time i segment od primarnog značaja za poslovanje Intesa Leasinga. Koristeći pozitivna iskustva matične grupacije Intesa Sanpaolo, upravo u finansiranju klijenata iz ovog segmenta, nastojimo da na tržište lizinga uvedemo nove proizvode prateći trendove sa razvijenijih tržišta. Više puta u dosadašnjem radu predstavljali smo potpuno nove finansijske proizvode koji na pravi način predstavlju podršku poslovnim aktivnostima naših klijenata”, navodi Nebojša Janićijević, predsednik Izvršnog odbora Intesa Leasinga.

“Partnerski odnos sa klijentima je nešto na čemu insistiramo i što je u središtu svih naših poslovnih aktivnosti. Upravo u tom duhu verujemo da će sredstva iz linije EFSE doprineti daljem unapređenju tih odnosa u sferi finansiranja proizvodne opreme, poljoprivredne mehanizacije i sistema za navodnjavanje te transportnih vozila, odnosno segmenata u kojima Intesa Leasing zauzima lidersku poziciju na lizing tržištu Srbije”, dodaje Ivan Jauković, član Izvršnog odbora Intesa Leasinga.

Pročitajte i ovo...