Home VestiEkonomija Klub priverdnih novinara dodelio priznanja DIS-u, Bambiju, Tetra Paku, Simensu…

Klub priverdnih novinara dodelio priznanja DIS-u, Bambiju, Tetra Paku, Simensu…

by bifadmin

Priznanje „Poslovni čovek godine“ dobio je predsednik kompanije DIS Zoran Tirnanić a zlatna plaketa „Kompanija godine“ uručena je kompaniji Siemens Srbija.

Žiri je uručio tradicionalna priznanja „Poslovni čovek godine“ i „Menadžer godine“, privrednicima koji su tokom prošle godine imali najviše uspeha u vođenju kompanija, i pored brojnih ekonomskih teškoća.

U kategoriji javnih preduzeća priznanje je dobio generalni direktor Elektorvojvodine Srđan Kržuvić, a direktor operacija kompanije Bambi Daniel M. Boehi priznanje za očuvanje domaćeg brenda „plazma“.

nagrade za kompanije

Mladi menadžer godine je direktor LAD grupe Miloš Marković, a kompanija Tetra Pak dobila je priznanje za 50 godina uspešnog poslovanja u Srbiji.

Plakete „Menadžer godine“ dobili su vlasnik Hollo Company Robert Holoza za ulaganje u fabriku za prozvodnju agro peleta; Radomir Ivanović iz preduzeća Voćar – Palanka za primenu nauke u poljoprivredi i Mirko Petrović iz preduzeća AKS kurir u kategoriji usluga. Isto priznanje pripalo je Srđanu Kovačeviću iz preduzeća Beocapra za ulaganja u proizvodnju i preradu kozjeg mleka i Bogoljubu Miliću iz preduzeća MiMi, za proizvodnju destilata od autohtonih sorti voća.

Kompaniji Filip Moris Internacional uručeno je priznanje za društvenu odgovornost – za doniranje projekta „Pokreni se za posao“. Priznanje „Menadžer godine“ u kulturi pripalo je i umetniku Jovanu Kolundžiji, direktoru Gvarnerius Centra lepih umetnosti.

„Zlatno pero“ koje se tradicionalno dodeljuje za privredno novinarstvo dobio je novinar „Politike“ Stefan Despotović, a priznanje „Gordan Ranitović“, koje nosi ime osnivača KPN-a, pripašće novinaru-uredniku magazina „Lisa“ Nenadu Blagojeviću.

Izvor: KPN

Pročitajte i ovo...